13 Eylül 2011 Salı

IFW'ye Genel Bakış


    STUDİO KAPROL BY COKE DESİGN
   Tasarımlarıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Arzu Kaprol, İstanbul Fashion Week İlkbahar/Yaz 2012 çerçevesinde gerçekleşen 'STUDİO KAPROL BY COKE DESİGN' isimli defilesini modaseverlere tanıttı.
    Bu proje kapsamında Arzu Kaprol'un birlikte çalıştığı Ali Bayramoğlu, Tolga Turan, Gülcan Ardıç ve Beliz Mısırlı adlarındaki dört gençte koleksiyonlarını tanıtma imkanı bulmuş..
   Defilede Serenay Sarıkaya, Özge Ulusoy, Ebru Öztürk ve Merve Büyüksaraç gibi ünlü isimler de yer almış.Defilenin makyajları MAC, saç tasarımları ise L'Oreal Proffesional' a ait.

  Tuvanam 'NO SUGAR ADDED'
 
    Tuvana Büyükçınar ; 2012 İlkbahar/ Yaz  'NO SUGAR ADDED' adlı koleksiyonuyla İstanbul Fashion Week'te fırtına gibi esti.
    Bu cıvıl cıvıl defilede rengarenk ipekler, sıra dışı deriler ve organzalardan oluşan detaylar dikkat çekti.

    Çağla Şikel, Selda Car, Merve Büyüksaraç ve Özge Ulusoy gibi ünlü isimlerin modelliğini yaptığı 'No Sugar Added' koleksiyonunun koreografisi; Uğurkan Erez, saç tasarımları; Ata Hair Design ve makyaj tasarımları ise MAC sponsorluğunda gerçekleştirilmiş.


   ADL& Cengiz Abazoğlu 'Gold Ceremony'


    Türk markası olan ADL ve Cengiz Abazoğlu'nun ortak çalışmasıyla ortaya çıkan 'Gold Ceremony' koleksiyonunun markanın yüzü olan Özge Ulusoy ve ünlü manken Çağla Şikel'in haricinde 'Öyle Bir Geçer Zaman ki' dizisinin güzel oyuncusu Wilma Elles da modeller arasında yer aldı.

Cengiz Abazoğlu 36 parçalık koleksiyonuyla ilgili “2012 İlkbahar – Yaz “Gold  Ceremony” adlı koleksiyonumda 90’lı yılların lüks ve modern kadınını günümüze yorumladım. Yapısal formlar, asimetrik kesimler koleksiyonda öne çıkan detaylar oldu. Kadınların yüzyıllardır vazgeçemedikleri altın ise doku olarak giysilere, maden olarak ise aksesuarların tasarımlarındaki materyali oldu. Koleksiyonda masumiyeti ve saflığı simgeleyen beyaz ve ona eşlik eden gold’un yanı sıra fuşya, fıstık yeşili ve nude tonları da kullanıldı. Micro mini küçük elbiseler ve uzun gece elbiselerinde sıvama payet, dantel, mat saten ve şifon ise tercih ettiğim dokular oldu” demiş.



   Atıl Kutoğlu
   Türk modasını dünyaya tanıtmakta öncülük eden Atıl Kutoğlu 2012 İlkbahar/Yaz koleksiyonunda ilk defa bir erkek koleksiyonu oluşturdu. Defilede yaklaşık 20 erkek ve 55 kadın kreasyonu tanıtılmış. Ayrıca 150 kişilik yabancı basın ordusunun yanında Burcu Esmersoy, Deniz Berdan,  Deniz Akkaya' da izleyiciler arasındaymış.

    Müziklerde ise Ajda Pekkan'ın 'viens dans ma vie' adlı parçası da yer almış.


    KOTON NİGHT& DAY
    
     8 Eylül Perşembe akşamı gerçekleştirdiği Night& Day koleksiyonuyla ilk defa IFW' de yer alan Koton geceye hayat verdi.
     Yaklaşık 50 parçadan oluşan koleksiyonda minimal ve dişiliği ön plana çıkaran ilginç tasarımlar adeta kadınların ruhuna dokunuyor.




  

2 yorum:

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.